„Posadi drvo, ne budi panj!“

image_pdfimage_print

Trodnevna akcija “Zasadi drvo, ne budi panj” počela se u petak 25.10.2019. provoditi diljem Hrvatske, uz veliki odaziv škola, udruga, tvrtki i ustanova na sadnju drveća, a iz Hrvatskih šuma očekuju da će za tu akciju donirati na desetke tisuća sadnica, možda i sto tisuća

Riječ je o građanskoj inicijativi “Zasadi drvo, ne budi panj” koja je pokrenuta s idejom da svatko može zasaditi stablo i tako pridonijeti poboljšanju vlastite životne sredine, ujedno i borbi protiv klimatskih promjena.

Željelo se potaknuti građane, udruge, tvrtke i ustanove da samostalno ili u suradnji s lokalnim jedinicama samouprave u tri dana, 25. 26. i 27. listopada diljem Hrvatske zasade što više stabala i time istaknu važnost i dobrobit drveća i zelenila, osobito u urbanim sredinama.

Učenici prvih razreda sa svojim učiteljicama su se pridružili hvalevrijednoj akciji sadnje drveća. Kupili smo osam sadnica goranskog javora te pripremili bambusove štapove i vezice. Učiteljice i učenici sami su iskopali rupe, zasadili male sadnice goranskog javora, osigurali ih vezicama i plastičnim obručima te na taj način dali svoj doprinos očuvanju globalnog ekosustava, a istovremeno i doprinijeli uljepšanju okoliša naše škole. Radujemo se što će učenici tijekom svog školovanja moći promatrati plodove svog rada u obliku rasta navedenih stabala.

Spomenuta akcija na području Zaprešića održat će se i 16.11.2019. u ulici Zelengaj. Za kupnju sadnica odobrena je donacija grada Zaprešića, ali se i dalje prikupljaju sredstva.

Comments are closed