LegendFest Lukavec 2015.

image_pdfimage_print

fest1Coprnice, čarobnjaci, moguti i mitska bića glavna su tema drugog izdanja LegendFesta, obiteljskog festivala narodnih priča, legendi i mitova Zagrebačke županije koji se u organizaciji Udruge Val kulture i Muzeja Turopolja i uz podršku Zagrebačke županije, Grada Velike Gorice, Turističke zajednice Velike Gorice i Turističke zajednice Zagrebačke županije održao 30. i 31. svibnja u Starom gradu Lukavcu pokraj Velike Gorice.

U dva dana u bajkovitom prostoru staroga grada Lukavca kroz brojne su izložbe, radionice, kazališne predstave i glazbu oživjela neka davna vremena, brojne legende i mitovi koji, iako pomalo zaboravljeni, ipak još uvijek žive u narodnoj predaji.

Na LegendFestu Lukavec 2015. po prvi puta izloženi su najbolji radovi učenika osnovnih škola Zagrebačke županije na temu ovogodišnjeg festivala, coprnica, moguta i mitskih bića.

Među ostalima, izloženi su i radovi naših učenica 1.d razreda koje su uključene u likovnu grupu te učenika 2.d razreda. Likovni rad učenice 2.d razreda Morene Ružić na temu legende “Kako je Stojdraga dobila ime” osvojio je nagradu za 5. mjesto.

 

Comments are closed