Posjet RTL televiziji

image_pdfimage_print

 

Posjet RTL televiziji

U utorak  20.11.2018. godine u 9 sati  učenici 4. c razreda OŠ Ljudevita Gaja, u pratnji učiteljice i knjižničarke, otišli su u posjet RTL televiziji. Tamo su ih dočekali Nikola Vikić Topić, meteorolog i Dalila Žuklić, novinarka. Krenuli su u studio. Vidjeli su puno reflektora, green schreen, blesimetar, desk, i dva velika ekrana. Upoznali su voditelje RTL kockice. Razred se fotografirao u studiju te su nakon toga krenuli u sobu za režiju. Vidjeli su puno gumbića i veliki ekran na kojemu novinari prate razne emisije. Uputili su se u redakciju s puno računala. Jedna djelatnica im je pokazala naslovnicu RTL vijesti i portala. Na kraju su se još jednom  fotografirali i krenuli prema školi. Vratili su se oko 12 sati.

Eva Poklečki

 

Dana 20.11.2018. godine  išli smo u posjet RTL televiziji.  Dočekao nas je meteorolog Nikola Vikić Topić. Prvo nam je pokazao studio, a novinarka Dalila nam je pokazala reflektore, kamere i blesimetar. Blesimetar je sprava koja pokazuje pripremljeni tekst. Vidjeli smo i green screen,  zid obojan kričavo zelenom bojom baš iz razloga što voditelji emisija nikad ne nose tu boju. Vidjeli smo i režiju. To je soba s puno ekrana gdje redatelji gledaju emisije. Kasnije smo išli u veliku sobu gdje su svi novinari i urednici emisija koji rade priloge. Nikola nam je pokazao izradu prognoze i satelitske i 3D karte. Vratili smo se oko 12 sati u školu.

Lorena Sedlić

 

20.11.2018. godine naš razred je posjetio RTL televiziju. Naš domaćin bio je meteorolog Nikola Vikić Topić. Prvo nas je odveo u studio. Studio je bio mali, no saznali smo da se tamo snima RTL kockica, RTL direkt i RTL vijesti. Vidjeli smo zelenu pozadinu koja se zove green screen. Vidjeli smo kameru koja se okreće, a na njoj piše tekst. Najviše nam se svidio blesimetar. Nakon toga došli su Davor i Tatjana  koji vode RTL kockicu. Njima smo se najviše obradovali. Potom smo otišli u prostoriju u kojoj se rade prognoze i nove vijesti s interneta. Saznali smo da se vremenska prognoza vani mjeri, a računala očitaju temperature čak za 10 dana unaprijed. Vratili smo se u školu oko 12 sati.

Magdalena Pilipović

 

Učenici 4.c razreda OŠ Ljudevita Gaja posjetili su RTL televiziju. Tamo ih je dočekao voditelj i meteorolog  Nikola Vikić Topić. Prvo su išli u studio gdje su vidjeli  blesimetar, različite uređaje, kamere, zvučnike sa  spužvom za upijanje zvuka i green screen. Zatim su u režiji vidjeli puno ekrana. U redakciji je bilo mnoštvo novinara i urednika. Nikola im  je pokazao svoje radno mjesto, način izrade i vođenje  vremenske prognoze, satelitske i ostale karte. Novinarka Jelena Pajić im je govorila o informativnom programu, a saznali su i što je portal. Vratili su se u školu oko 12 sati.

Marko Vidak

Comments are closed