TERENSKA NASTAVA

image_pdfimage_print

Učenici 4. b i 7. b posjetili su 29. veljače 2024. tvornicu  automobila „Rimac“ i Hrvatsku narodnu banku. Vodile su ih njihove razrednice Branka Perinčić i Duška Nazor. S njima u pratnji bila je profesorica Genoveva Stanić. Pročitajte dojmove učenika i pogledajte fotografije te zaključite kako nam je bilo.

4.B

Saznao sam da Nevera i Bugatti surađuju. Bilo mi je zanimljivo gledati kako se slažu dijelovi za Neveru. Naučio sam da je Nevera hypercar i da ima 26 rekorda. Iznenadilo me da sve dijelove proizvode sami, osim nekih, ali su i ti dijelovi napravljeni samo za Neveru. (Petar V.)

Naučio sam da je u Svetoj Nedjelji najjači pogon za proizvodnju i da za jedan automobil treba 25 km žice i 10 000 spojeva. Od narudžbe do dostave treba jedna godina. Doznao sam da kada naprave 150 Nevera istog modela tada kreću u proizvodnju novog modela Nevere. (Matej)

Jako su mi se svidjeli automobili i prostorije u kojima se proizvode automobili. Zanimljivo je da radnici sa sobom na posao mogu donijeti svoje kućne ljubimce. (Ela)

Nikad nisam vidio bolji auto. Lijep je i brz. Ima ih u raznim bojama, ali meni je najljepši bijeli. Jako sam se iznenadio kada sam vidio kako se proizvodi jedan takav automobil. Jednog dana želim imati Neveru! (Karlo K.)

 U HNB – u mi je najzanimljivije bilo kada nas je voditeljica u Okrugloj dvorani učila kako prepoznati lažni novac. Iznenadila sam se kada sam vidjela da zgrada HNB – a izgleda kao dvorac. (Lucija)

Saznao sam kako prepoznati lažne novce i koja su obilježja na novčanicama. (Petar V.)

Iz prezentacije u Okrugloj dvorani sam naučila tijek nastanka novca kroz povijest pa do danas. (Larisa)

 7.B

Razgledavanje tvornice je bilo zanimljivo i opširno. Voditeljica je sjajno obavila svoj posao. (Toni V.)

Bio je jako divan dan i lijepo smo ga iskoristili. U „Rimcu“ smo puno toga saznali. Program je prilagođen svim uzrastima. U tvornici Rimac u Zagrebu radi 500 osoba. Auti dominiraju, a osobe koje tamo rade su jako pristojne. Posjet je ostavio divan dojam na mene. U HNB-u smo jako puno toga naučili o novcu. Dobili smo poklone i sokove. Ovaj izlet je bio jako poučan. Drago mi je što sam imala priliku ovo iskusiti.  (Rebeka L.)

Preporučam posjet tvornici Rimac zato što je vrlo zanimljivo naučiti nešto o njihovom radnom procesu. Auti koji se tamo proizvode velikim su dijelom ručni rad.  Cijeli interijer auta je ručni rad, a auto se izrađuje po narudžbi. Tvrtka je pet friendly što znači da se na posao smije dovesti svojega ljubimca. Tamo se nalaze jedinstveni auti koje vrijedi.  Uz Rimac preporučujem i posjet HNB-u gdje smo imali prezentaciju iz koje smo mnogo naučili o euru. Tamo smo dobili i besplatne poklone. (Jakov T.)

Svidjelo mi se u Rimcu i u HNB-u. U Rimcu mi se svidjelo što smo imali slušalice i na kraju ih mogli zadržati. Auti su bili prekrasni. Naučili smo dosta toga. Bilo mi je zanimljivo što smo nosili kute, imali kartice za ulaženje u dijelove tvornice te uređaj za slušanje voditeljičinoga predavanja. U HNB- u mi je bilo dobro što smo dobili besplatne sokove, čokoladice, kasice prasice i ostalo. (Petra Ž.)

U Rimcu mi je bilo zanimljivo saznati kako se izrađuju njegovi auti i vidjeti općenito različite verzije Rimac automobila od početka. U HNB- u mi je bilo zanimljivo slušati o povijesti novca i kako prepoznati lažni novac te to što smo na kraju dobili poklone.  (David R.)

U tvornici Rimac bilo je jako zanimljivo gledati kako proizvode aute. Auti su lijepi i zanimljivi iako vrlo skupi. Podružnica Rimac ima više po cijeloj Hrvatskoj, a zaposlenika oko 200. Nakon posjeta Rimcu imali smo slobodno vrijeme. U HNB-u smo saznali mnogo o novcu. Oba posjeta bila su poučna i svakome bih ih preporučila. (Pia P.)

Bio mi je jako ugodan dan. Svidjelo mi se sve u banci iako mi je u Rimcu bilo bolje jer više volim aute. Voditeljica je bila jako draga te je znala mnogo podataka. Bilo mi je zanimljivo gledati aute i slušati o tome kako se izrađuju. Svidio mi se sustav tvrtke. Sve je organizirano, a posebno mi se svidjelo što mogu imati svoje ljubimce na radnome mjestu. U banci smo slušali kratku, ali zanimljivu prezentaciju s puno korisnoga sadržaja. Čak smo dobili i poklone. Vožnja busom je bila ugodna, zabavna i nije dugo trajala. Sve u svemu, preporučila bih da posjetite ova mjesta. (Ena P.)

Tekst: učenici 4. b i 7. b

Fototografije  i obrada teksta: učiteljice Branka Perinčić i Duška Nazor

Comments are closed